2022 m gruodžio 8 – 9 d. Vilniuje vyko LieDM konsorciumo narių visuotinis susirinkimas ir seminaras

2022 m. gruodžio 8 – 9 d. Vilniuje vyko LieDM konsorciumo visuotinis narių susirinkimas ir seminaras, kuriame dalyvavo 14 Lietuvos aukštųjų mokyklų atstovai.
Susirinkimo metu buvo pristatytas Mykolo Romerio universiteto prašymas pakeisti nario statusą ir tapti tikruoju konsorciumo nariu. Stojimui į konsorciumą institucijų atstovai pritarė vienbalsiai. Sveikiname naują narį tapus mūsų komandos nariu!
Seminaras prasidėjo įdomiu pranešimu – Gražina Droessinger ir Gytis Cibulskis papasakojo apie savo stažuotę Izraelyje EdTech savaitėje.

Seminare pranešimus skaitė svečiai iš VILNIUS TECH:

„MOODLE sprendimų diegimas privačiame sektoriuje. Gerosios praktikos ir tendencijos“

Paulius Nomgaudas, Informacinių technologijų ir sistemų centro vadovas, VILNIUS TECH.

“Ar IT mokymai turi būti privalomi visiems darbuotojams?” – dr. Justinas Rastenis, Informacinių technoogijų centro Infrastruktūros skyriaus vedėjas, VILNIUSTECH.

Seminare su svečiais iš Nacionalinės švietimo agentūros Algimantu Kartočiumi ir Salomėja Bitlieriūte institucijų atstovai diskutavo apie „EdTech“ projekto įgyvendinimą. Diskusiją moderavo – dr. Gražina Droessiger, Akademinės paramos centro direktorė, VILNIUS TECH.

Konsorciumo nariai dalinosi patirtimi ir diskutavo apie dėstytojų skaitmeninių kompetencijų tobulinimą. Diskusiją moderavo Aurelija Okunytė, VILNIUS TECH.

MOODLE vertimų problematiką pristatė Gintarė Lošė iš KTU.

LSMU patirtis: Peer-to-peer simuliacijos, dr. Paulius Dobrožinskas, lSMU, MA Medicinos fakultetas, Ekstremaliosios medicinos katedra.

„Elektroninės sutapties atpažinimo sistemos paslaugų atnaujinimas“

Donatas Kadžiulis, VU

Pranešimą skaitė Eli Shmueli iš Izraelio,

MEITAL – Inter University center for e-learning

Vaizdo transliavimo techninių ir programinių sprendimų apžvalga: hibridinių konferencijų transliavimas ir vaizdo perdavimo bevieliu būdu į auditorijų ekranus problematika

Tomas Piškinas, Gytis Cibulskis, KTU

Kitos naujienos