2023 m. balandžio 6 d. vyko nuotolinis seminaras  „Dirbtinis intelektas studijose: galimybės ir ribos“

2023 m. balandžio 6 d. vyko seminaras apie dirbtinio intelekto taikymą studijose. Seminaras  sulaukė didelio susidomėjimo – jame dalyvavo virš 500 dalyvių. Lektoriai, įvairių Lietuvos aukštųjų mokyklų atstovai, pasidalino savo žiniomis ir patirtimi apie dirbtinio intelekto taikymą studijose, pateikė praktinio taikymo skirtingose srityse pavyzdžių. Seminaro dalyviai susipažino su naujausiomis dirbtinio intelekto taikymo tendencijomis, pavyzdžiui, „ChatGPT“ – nauju produktu, pagrįstu GPT-3.5 architektūra. Pranešėjai aptarė jo naudojimo galimybes, pristatė, kaip jį taikyti tobulinant savo dėstymo metodus. Seminaro dalyviai aktyviai naudojosi galimybe užduoti klausimus.

Per seminarą lektoriai pasidalino ir kitų dirbtinio intelekto programų taikymo patirtimi įvairiose srityse, pavyzdžiui, dirbtinio intelekto naudojimą kuriant muziką ar grafinius objektus. Tai rodo, kaip dirbtinis intelektas prasiskverbė ir į meno sritis, tad ši technologinė naujovė jau taikoma platesnio vartotojų rato.

Seminaras buvo informatyvus ir naudingas visiems, norintiems sužinoti daugiau apie dirbtinio intelekto taikymo galimybes studijose. Akivaizdu, kad dirbtinis intelektas atveria naujus kelius tiek dėstytojams, tiek studentams, tačiau atneša ir iššūkių, neišvengiamai keisdamas studijų kraštovaizdį.

Pranešėjai: dr. Saulius Preidys, (Vilniaus universitetas), dr. Mikas Binkis (Kauno technologijos universitetas), prof. dr. Aušrius Juozapavičius (Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademija), doc. dr. Aleksandra Lezgovko (Vilniaus universitetas), Gytis Cibulskis (Kauno technologijos universitetas), doc. Mantautas Krukauskas (Lietuvos muzikos ir teatro akademija).

Renginį moderavo Elena Vainikevičienė (Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademija)

Kitos naujienos