2023 m. lapkričio 16-17 d. vyko LieDM konsorciumo visuotinis narių susirinkimas ir seminaras

2023 m. lapkričio 16-17 d. Druskininkuose vyko LieDM konsorciumo visuotinis narių susirinkimas ir seminaras, kuriame dalyvavo 16 Lietuvos aukštųjų mokyklų atstovai.

Seminaro „Dirbtinio intelekto svarba ir panaudojimas studijų kontekste. Nauji horizontai” metu pristatyti įvairūs aspektai, susiję su dirbtinio intelekto (DI) naudojimu švietimo procese.
Seminaras prasidėjo LieDM konsorciumo valdybos pirmininkės E. Vainikevičienės sveikinimo kalba. Doc. Mantautas Krukauskas (Lietuvos muzikos ir teatro akademija) dalijosi žiniomis apie DI taikymą garso ir muzikos generavime, o dr. doc. Dalia Baziukė (Klaipėdos universitetas) aptarė DI ir mokymosi analitikos esminius požymius. Žydrūnas Strumila (Tyrimų ir dizaino agentūra „The Critical”) pasidalino patirtimi apie programą „Midjourney”, kurios pagalba galima generuoti įspūdingus skaitmeninius vaizdus. Gytis Cibulskis (Kauno technologijos universitetas) pristatė naujoves, susijusias su DI vaizdo konferencijų sistemose, o Aurelija Okunytė (Vilniaus Gedimino technikos universitetas) dalijosi naujienomis iš MoodleMoot 2023. Seminaras kulminavo diskusija, kurioje dalyviai dalinosi patirtimi ir požiūriais į DI taikymą studijų kontekste, kurią moderavo dr. Saulius Preidys (Vilnius universitetas).
Šis seminaras buvo labai įdomus ir suteikė įžvalgų apie šiuolaikines technologijas ir jų potencialą švietimo srityje.

Kitos naujienos